Krizna situacija, afera

Krizna situacija se običajno zgodi zaradi spregledanih tevganj in ranljivosti, izzivov vodenja, (ne)pričakovanih zapletov, ranjenih odnosov, nerazrešenih konfliktov, bolečine, ki se razlije v družbeni prostor. Vodili vas bomo skozi krizno situacijo, obenem bomo skupaj razmišljali tudi o potrebnih sistemskih spremembah.

Afera je politično, kapitalsko ali kako drugače motiviran pogrom nad posameznikom, ki ga preganjalci sprožijo z namenom uničenja družbenega statusa posameznika, njegovega ugleda in temeljnega človekovega dostojanstva. Udarijo tam, kjer najbolj boli. Vse z namenom, da žrtev izgubi svojo funkcijo, položaj v družbi, da jo izločijo iz javnih razprav in procesov odločanja. Proti takšnim napadom se znamo učinkovito boriti.

Tako krizna situacija kot afera terjata premišljen in situaciji primeren strateški odziv, ki upošteva pričakovanja odločevalcev, regulatorjev, laične in strokovne javnosti, lokalne skupnosti, medijev, politike …

Pri tem vam učinkovito pomagamo.

Podprli vas bomo pri ustreznem odzivu in komuniciranju z vsemi, ki v kriznih razmerah terjajo odgovore. Skupaj bomo prehodili najtežji del poti, radi pa vam bomo pomagali tudi pri uvajanju sistemskih sprememb, ki so najboljša obramba pred kriznimi situacijami v prihodnje.

V kriznih situacijah in aferah šteje vsaka javno izrečena beseda. Največkrat prav prvi ukrepi in odzivi vodstva odločajo o tem, ali bo neljubi dogodek oz. zaplet prerasel v neobvladljivo krizno dogajanje ali ne. Zato je pomembno, da se naše sodelovanje čimprej začne.

pero-aktualno Najhitrejša pot do nas: 041 77 35 40,                  info@urednica.si

Javni napadi na posameznika v nemilosti so bliskoviti in se hitro stopnjujejo, saj preganjalci računajo na to, da posameznik ne bo imel časa in sredstev za ustrezen odziv. Obenem pa so pripravljeni, da se napad po potrebi prelevi v dolgotrajnejšo kampanjo za omajanje ugleda in volje za opravljanje posamezne družbene funkcije.

Več o razlogih, zakaj je pomembno, da se naše sodelovanje čimprej začne ter vse o pravilu “45 minut, 6 ur, 3 dni, 2 tedna in konec možnosti” preberite tule

Pripravljeni? Pričakujte (ne)pričakovano!

Ta trenutek niste soočeni s krizno situacijo, afero, vendar bi se želeli na to realno možnost dobro pripraviti oz. pridobiti informacije in znanja, ki lahko pomagajo pri preprečevanju kriznih situacij in afer? Iščete komunikacijsko izobraževanje po vaši meri? V nekajurnem izobraževanju/delavnici upravljanja kriznih situacij, ki ga bomo pripravili za vas, v vašem delovnem okolju, boste spoznali glavne pasti in izzive v posebej zahtevnih situacijah, ki jih v okoljih visokih družbenih pričakovanj ne manjka.